Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites

Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites

Vroeger, toen alles nog perfect en goed was, was het soms écht goed koud in Nederland. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Alpen zoals in Zwitserland kon het tot op het bot koud aanvoelen. Maar wat eet je wanneer het écht koud is? Juist, het Zwitserse nationale gerecht geschnetzeltes met frites!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gram Varkens- of kalfschnitzel
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 koekenpannen (liefst zonder anti-aanbaklaag.
  • 250 gram champignons
  • 1 forse ui
  • 1 el Verse peterselie
  • 250 milliliter slagroom
  • citroensap (vers en naar smaak)
  • Fituurpan en fites
  • peper en zout

Ikzelf neem kalfsschnitzel omdat die net iets malser is dan de variant van het varken. Maar het varken is iets goedkoper en volstaat ook. Een tijdje geleden heb ik een heerlijk recept gepubliceerd met varkensschnitzel.

Bereiden

Neem een keukenhamer en sla de schnitzel dunner. Zodra je dit met alle schnitzels hebt gedaan, snijd je de schnitzels in dunne reepjes. (zoals varkensshoarma). Dit zorgt er voor dat het vlees sneller gaar is, maar ook makkelijker te bereiden is.

Snijd de champignons in dunne plakes en de ui in fijne snippers.

Laat wat boter smelten in een pan en voeg de champignons toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de ui toe en laat nog eens 5 minuten bakken totdat de ui zacht en glazig is.

Voeg de wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken met de deksel op de pan.

Voeg nu de slagroom de paprikapoeder, de vers gehakte peterselie, peper en zout naar smaak en het citroensap toe en laat zachtjes pruttelen.

Voeg de bloem toe aan de gesneden schnitzels en laat de boter smelten in de andere pan. Bak de schnitzels ongeveer 3 minuten op hoog vuur aan, totdat ze net gaar zijn. Schep de schnitzels inclusief de jus in de pan met de saus. Laat alles nog 3 tot 5 muniten koken om de saus in te koken zodat het wat dikker is. Voeg uiteindelijk de peper en zout toe naar smaak.

Bak de frites af zoals staat aangegeven op de verpakking en serveer in een losse schaal. Het eten van Geschnetzeltes eet je bij voorkeur uit de pan waarin het recept in bereid is.

Uiteraard drink je een heerlijke droge witte wijn er bij 😉 Bon apetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.