Vivian van BrusselVivian van Brussel
  • Home
  • Blog
20 oktober 2019 door Vivian van Brussel

Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites

Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites
20 oktober 2019 door Vivian van Brussel

Vroeger, toen alles nog perfect en goed was, was het soms écht goed koud in Nederland. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Alpen zoals in Zwitserland kon het tot op het bot koud aanvoelen. Maar wat eet je wanneer het écht koud is? Juist, het Zwitserse nationale gerecht geschnetzeltes met frites!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gram Varkens- of kalfschnitzel
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 koekenpannen (liefst zonder anti-aanbaklaag.
  • 250 gram champignons
  • 1 forse ui
  • 1 el Verse peterselie
  • 250 milliliter slagroom
  • citroensap (vers en naar smaak)
  • Fituurpan en fites
  • peper en zout

Ikzelf neem kalfsschnitzel omdat die net iets malser is dan de variant van het varken. Maar het varken is iets goedkoper en volstaat ook. Een tijdje geleden heb ik een heerlijk recept gepubliceerd met varkensschnitzel.

Bereiden

Neem een keukenhamer en sla de schnitzel dunner. Zodra je dit met alle schnitzels hebt gedaan, snijd je de schnitzels in dunne reepjes. (zoals varkensshoarma). Dit zorgt er voor dat het vlees sneller gaar is, maar ook makkelijker te bereiden is.

Snijd de champignons in dunne plakes en de ui in fijne snippers.

Laat wat boter smelten in een pan en voeg de champignons toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de ui toe en laat nog eens 5 minuten bakken totdat de ui zacht en glazig is.

Voeg de wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken met de deksel op de pan.

Voeg nu de slagroom de paprikapoeder, de vers gehakte peterselie, peper en zout naar smaak en het citroensap toe en laat zachtjes pruttelen.

Voeg de bloem toe aan de gesneden schnitzels en laat de boter smelten in de andere pan. Bak de schnitzels ongeveer 3 minuten op hoog vuur aan, totdat ze net gaar zijn. Schep de schnitzels inclusief de jus in de pan met de saus. Laat alles nog 3 tot 5 muniten koken om de saus in te koken zodat het wat dikker is. Voeg uiteindelijk de peper en zout toe naar smaak.

Bak de frites af zoals staat aangegeven op de verpakking en serveer in een losse schaal. Het eten van Geschnetzeltes eet je bij voorkeur uit de pan waarin het recept in bereid is.

Uiteraard drink je een heerlijke droge witte wijn er bij 😉 Bon apetit!

Vorige artikelIk heb de leukste baan ter wereld! Ik neem ontslag!Ik neem ontslag!Volgende artikel Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ
Vivian van Brussel(https://www.vivianvanbrussel.nl)
Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing | Content Marketing | Online Contentcreatie | Community Manager | SEO | Foodblogger | Foodie | Bourgondier | Erkend lekkerbekje | Schoonhoven |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Categorieën

  • Blog
  • Content Marketing
  • Recensie
  • Recepten
  • SEO
  • Social Business Management

Tags

Albert Heijn Antwerpen baguette België Biefstuk Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourgondiër brasserie springer Business Carrefour chef chez alphonse foie gras foodie Frankrijk hobbykok keuken klassiek kok Krimpenerwaard Limoges Limousin lunch Manager Marketing Online Online Marketeers ossenhaas pasta met stoofpot Per Boerefijn Pop-ups restaurant rundvlees Saint Émilion schoonhoven Social Business Manager social media Sous vide Steak tartare préparé Americain stokbrood stoofpot vette lever wijn witte wijn

Contact

Vivian van Brussel
| Online & Social Media Marketing |
De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
Zuid Holland, Nederland
+31(0)6 511 912 96
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
Maa. - vri. 9AM - 6PM

Luister op Spotify

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Mijn Account

  • Mijn Account
  • Winkelmand
  • Schop
  • Afrekenen
  • Home
© 2019 Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing Schoonhoven |

Volg mij

Laatste blogs

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Contact

De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
+31651191296
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
ma t/m vr 9 tot 17 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van cookies.Alrighty then!Nee, liever niet.Privacybeleid