Vivian van BrusselVivian van Brussel
  • Home
  • Blog
11 september 2020 door Vivian van Brussel

Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ

Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ
11 september 2020 door Vivian van Brussel

Sizzling pan met groeten en kip cordon bleu

Een typisch zomers gerecht, of toch niet? Het misstaat ook zeker niet in de herfst of in de winter. Voorwaarde is dan wel dat je een overdekte buitenkeuken m,oet hebben.

De sizzling pan ik werd op het idee gebracht tijdens een trip naar Schotland op de boot. Een gloedheet pannetje waarop een entrecote nog lag na te sissen. Jaren later maakte ik er mijn eigen recept mee. Het sissende pannetje met groenten en kip.

Benodigdheden voor 4 personen

2 voorgekookte maiskolven

1 courgette

2 uien

1 rode puntpaprika

pikante kruiden

8 plakken rauwe ham

2 pakjes Monchou

4 kipfilets

4 pannetjes van gieteijzer

BBQ

keukenhamer

olijfolie

Bereiden

Kook de twee maiskolven nog eens voor 15 minuten. Snijd de groenten in grove stukken en besprenkel met olijfolie. Snijd de 2 maiskolven in de lengte doormidden.

Heb je liever nog meer variatie, voeg dan wat wordteltjes in plakjes toe en wat fijngesneden knoflook.

Snijd de kipfilets doormidden door het mes horizontaal door de kipfilet te snijden. Laat een stuk aan het einde vastzitten. Je kunt de kipfilet nu openklappen. Met de keukenhamer sla je de kipfilets voorzichtig wat dunner en groter. Voordeel is dat er dan iets tussen gevoegd kan worden, maar het vlees wordt er ook malser van. Wanneer de kipfilets dun genoeg zijn, bak je op de BBQ de plakken rauwe ham krokant. Leg op de binnenzijde van de opengeklapte kip een plak rauwe ham, vervolgens 2 plakken Monchou en eindig met weer een plak rauwe ham. Klap de kipfilet nu dicht. Maak de kipfilets nu dicht met tandenstokers of keukenprikkers. Doe dit ook met de overige 3 kipfilets. Bestrijk ze vervolgens met olijfolie en pikante kipkruiden.

Zet de BBQ aan op lage stand en plaats de gietijzeren pannetjes in de hoek op een BBQ (of in de oven kan ook; 100 graden). Plaats alle groenen op de bakplaat en laat 10 minuten zachtjes gaar worden. Zet de BBQ op de hoogste stand. Leg de maiskolven op het rooster en laat een mooie grill-lijn vormen. Plaats de kipfilets op het rooster en laat 10 tot 15 minuten aan beide zijden grillen.

Zodra de kipfilets klaar zijn besprenkel je de groenten met olijfolie en voeg de pikante kruiden toe. Roer om en schep in de sissende pannetjes. Leg de halve maïskolf op de groenten en als laatste leg je de pikante kip cordon bleu boven op de groenten.

Je sissend pannetjes plaats je op een houten plank. Let op! De pannetjes zijn erg heet!

Ik heb deze gietijzeren pannetjes gekocht. Ongeveer € 9,- per stuk. 

Vorige artikelZüricher geschnetzeltes in roomsaus met fritesVolgende artikel Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonenIndonesische rendang met witte rijst Vivian van Brussel
Vivian van Brussel(https://www.vivianvanbrussel.nl)
Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing | Content Marketing | Online Contentcreatie | Community Manager | SEO | Foodblogger | Foodie | Bourgondier | Erkend lekkerbekje | Schoonhoven |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Categorieën

  • Blog
  • Content Marketing
  • Recensie
  • Recepten
  • SEO
  • Social Business Management

Tags

Albert Heijn Antwerpen baguette België Biefstuk Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourgondiër brasserie springer Business Carrefour chef chez alphonse foie gras foodie Frankrijk hobbykok keuken klassiek kok Krimpenerwaard Limoges Limousin lunch Manager Marketing Online Online Marketeers ossenhaas pasta met stoofpot Per Boerefijn Pop-ups restaurant rundvlees Saint Émilion schoonhoven Social Business Manager social media Sous vide Steak tartare préparé Americain stokbrood stoofpot vette lever wijn witte wijn

Contact

Vivian van Brussel
| Online & Social Media Marketing |
De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
Zuid Holland, Nederland
+31(0)6 511 912 96
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
Maa. - vri. 9AM - 6PM

Luister op Spotify

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Mijn Account

  • Mijn Account
  • Winkelmand
  • Schop
  • Afrekenen
  • Home
© 2019 Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing Schoonhoven |

Volg mij

Laatste blogs

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Contact

De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
+31651191296
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
ma t/m vr 9 tot 17 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van cookies.Alrighty then!Nee, liever niet.Privacybeleid