Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites eet je wanneer het écht goed koud is. Deze heerlijke kalfs- of varkensschnitzel eet je in een heerlijke saus.

Ik neem ontslag!

Ik heb echt de leukste baan van de wereld, maar toch neem ik ontslag! Waarom? Lees lekker verder ↓

Schnitzel-met-gebakken-ui-en-champignons-en-gebakken-ei

Een Schnitzel, er word altijd wel een beetje denigrerend over gedaan. Dit recept is te makkelijk voor woorden en kan op een doordeweekse avond snel bereid worden.

Soms, heel soms kom je in een restaurant waar je verbluft wordt door elke gerecht dat aan je neus voorbij komt. In mijn geval werd ik zodanig overvallen door de gerechten van De Gouden Koksmuts van 2018 …

Baguette Pulled Pork Ham en Chaddar kaas v2

Ben je een forse eter? En eet je ook fors tijdens de lunch? Dan heb ik hier een fantastisch lunchrecept voor je dat een ware smaakexplosie is, goed vult maar eigenlijk makkelijk te maken is; de Baguette pulled pork,….

Groentenstoofpotje met Varkenswang Vivian van Brussel )nline en Social media Marketing Schoonhoven

Stop met het zoeken op internet naar een goede stoofpot, je bent zojuist aangekomen bij het ultieme recept om een stoofpotje met het perfecte draadjesvlees te maken. Echt, I shit u not!

Zelden heb ik gekozen om een stoofpot met tagliatelle te kiezen in een restaurant, en zelden ben ik zo verrast voor dit originele recept. Na veel gepuzzel heb ik het recept kunnen achterhalen en na een gesprek met de chef, heeft hij de kleine puntjes op de i voor mij gezet.

Social Business Manager infographic Vivian van Brussel

Het bedrijfsmatig managen van sociale media was een aantal jaren geleden nog hot en happening, elk bedrijf ging er prat op om een Social Media Manager of Community Manager in dienst te hebben. Sommige bedrijven durfde het zelfs aan om deze, al dan niet self proclaimed Social Media Manager, de weg op te sturen en als een heuse profeet het woord te verkondigen dat sociale media gemanaged behoren te worden om alle nitwits van de wereld uit te leggen hoe het vak uitgeoefend dient te worden.

Google gaat pop-ups op websites bestraffen in 2017

Dat een pop-up afleidt, spreekt voor zich en dat weten die marketeers ook erg goed. Positieve of negatieve aandacht trekken met dit soort pop-ups lijkt het credo van de online marketeer, maar aan dit soort Spaanse Inquisitie-praktijken lijkt vanaf 2017 een einde te komen. Google is het zat en zeker nu méér en méér mensen hun zoekopdrachten mobiel uitvoeren. Google gaat straffen!

Wil je als bedrijf starten met Content Marketing? Dan heb je een leuke uitdaging! Het kost namelijk veel tijd en je moet je aan bepaalde regels houden, al zijn dat er niet veel. Vertrouwen bij Content Marketing is cruciaal.

gerookte-paprikapoeder-vivian-van-brussel-boeuf-stroganoff

Het nut van echte gerookte paprika in boeuf stroganoff is een recept met veel smaken die je binnen 10 minuten op tafel kunt zetten.

“Make up your mind!” of “Focus hebben is belangrijk, niet zo zwabberen!” zijn opmerkingen die ik vaak gehoord heb en die echte dooddoeners zijn…

vivian-van-brussel-de-warme-kant

Wanneer je thuis, als hobbykok, voor je gasten gaat koken, dan loopt het zweet je soms op de rug wanneer je bezig bent in de keuken. De oven staat te loeien, de pannen zijn heet en je bent aan het goochelen om alles op één bepaald moment op de borden te zetten en op te dienen…

Vivian van Brussel Penne della cambusa

Afgelopen jaar hadden we weer het plan om met de motor naar Sud Tirol af te reizen, want, iedere motorrijder weet, dat de Dolomieten hét paradijs zijn voor de fanaten op motoren. In 2 dagen reden we over de autobahn door Oostenrijk naar Fie’ Allo Sciliar…

Vivian van Brussel Restaurant Brasserie Springer Mise en place

Dingen die je ooit al eens had willen doen, dromen en dan deze dromen uit laten komen, op zoek gaan naar het onbekende achter sommige hele normale dingen, op zoek gaan naar jezelf en door iets te doen, wijsheid, of zoiets, te vinden. Dat is best mooi toch?

vivian-van-brussel-foodie-au-chateau

Stel je voor, je was ooit een Personal Assistant van een CEO, online marketeer bij een social mediabureau en foodblogger bij verschillende mooie sites. Voordat je met je ogen kunt knipperen heb je het gehad met het leven zoals je het kent en ben je op zoek naar jezelf…

vivian-van-brussel-foodie-in-een-klooster

Je kent die momenten wel in je leven dat je denkt “laat de boel maar de boel, ik heb er wel een beetje genoeg van!” Ook een Bourgondiër als ik heeft die momenten wel eens gehad in haar leven…

Vivian van Brussel Steak tartare préparé Americain

Niet iedereen wordt geboren als Bourgondiër, sterker nog, bij mij kwam het pas na mijn 30ste levensjaar. En rode wijn drinken deed ik pas toen ik de 35 gepasseerd was, hoe raar kan het lopen? Maar steak tartare préparé Americain eten deed ik nog later. Rauw vlees is niet mijn ding…

Vivian van Brussel KAASFONDUE A LA SOUTERRAINE

Eens zelf kaasfondue maken tijdens de warme zomermaanden of, zoals vandaag op 19 augustus 2014, koud en guur met een max temperatuur van 11 graden?

Vivian van Brussel Perfecte sappige spareribs met een spicy marinade

Soms heb je wel eens die onbedwingbare honger naar malse spareribs, sappig en spicy. Op een hobbeltje ga je naar de keurslager om de hoek en bestel 2 van die grote lappen die daar net uit de oven komen

Vivian van Brussel Foto’s maken met Vivino

Hoe vet is het, wanneer je een foto maakt van het etiket van een fles wijn, voegt deze app precies het juiste wijnhuis, jaartal en alle overige informatie aan jouw foto toe…

Dat ik een Bourgondiër ben is geen geheim en dat er bij goed eten altijd een lekkere wijn hoort, lijkt me logisch. Maar zelfs een Bourgondiër als ik eet een aantal zaken niet, omdat ik het gewoonweg niet te hachelen vind. Een voorbeeld daarvan is zalm

Baguette-d-Anvers-1024x576

Hoe word je een Bourgondier en wat moet je er voor in huis halen? Onderstaand receptje geeft je alle “tools” om binnen 10 minuten een echte Bourgondische maaltijd op tafel te zetten en je als God in Frankrijk te voelen.

Vivian van Brussel Wederopstanding van de Beaujolais

Afgelopen week was ik te gast op Taste of Amsterdam op de stand van restaurant Le Garage van Joop Braakhekke. Als blogger voor LekkerTafelen.nl mocht ik de 12 appellations van de Beaujolais komen proeven en daar natuurlijk een blog over schrijven.

Vivian van Brussel

Soms is de verassing zo groot wanneer je uit eten gaat, dat je compleet op hol slaat en werkelijk alles aanschaft wat er op de menu- of wijnkaart te vinden is. Laatst werd ik eens zo verrast dat ik besloot er een blog aan te wijden, want de chef-kok had last van stress.

Ik altijd maar denken dat de Fransen het koken hebben uitgevonden, en wellicht is dat ook zo, maar heel soms komt er een leuk recept uit de Nederlandse keuken naar voren, haagsebluf is bijvoorbeeld zo’n leuk en makkelijk recept.

Als er één land moest zijn waar ik geboren had willen worden, dan was het wel in la douce France geweest. Vergis je niet, ook Nederland kan erg mooi zijn maar van de Nederlandse keuken word ik niet heel erg vrolijk als rechtgeaard Bourgondiër.

Boter wordt gemaakt van de room die boven komt drijven bij melk. Omdat de room een lagere dichtheid heeft dan het water in de melk, komt het vanzelf bovendrijven. ..

Je hebt chocolade…

Quality time voor jou en je partner, gewoon leuke dingen doen, veel uitslapen, wijn drinken zoveel als je kunt en genieten van de mooiste gerechten die je kent…

Vivian van Brussel Saint Émilion

Je hebt wijn en wijn. Wijn die je meestal op de bonuskaart haalt en wijn waarvoor je iets of iemand op de blote knieën kan danken. Op deze eerste categorie kom ik later nog wel eens terug, nu ga ik het hebben over, zoals in 1199 werd benoemd door koning Jan zonder land, “Adellijke vloeistof”.

Enige jaren geleden werkte ik bij onze zuiderburen, in Tielt om precies te zijn. Voor de aardrijkskundige-nietsnutten onder ons, dat is bij Antwerpen rechtdoor, dan ergens rechts en weer links. Pak ‘m beet twee uur rijden vanaf Utrecht.

Vivian van Brussel

Stel je eens voor: zomaar ergens in Frankrijk, je rijdt over wat smalle landweggetjes ergens in de Limousin. Je weet wel; vlak bij Limoges, nog net boven de Dordogne.

Vivian van Brussel

In Frankrijk word je in de super marché of restaurant werkelijk he-le-maal doodgegooid met alle soorten foie gras: bloc, rauw of gekookt, duur, goedkoop, met ijzerdraadje of diepgevroren.