Ik neem ontslag!

Ik heb echt de leukste baan van de wereld, maar toch neem ik ontslag! Waarom? Lees lekker verder ↓

Herken je de volgende tekst als jouw bedrijf, of denk je dat jouw manager dit moet lezen omdat jij denkt dat ik jouw manager kan helpen met het halen van zijn/haar doelstellingen? Please feel free om deze vacaturetekst te delen.

Schnitzel-met-gebakken-ui-en-champignons-en-gebakken-ei

Een Schnitzel, er word altijd wel een beetje denigrerend over gedaan. Dit recept is te makkelijk voor woorden en kan op een doordeweekse avond snel bereid worden.

Soms, heel soms kom je in een restaurant waar je verbluft wordt door elke gerecht dat aan je neus voorbij komt. In mijn geval werd ik zodanig overvallen door de gerechten van De Gouden Koksmuts van 2018, dat ik thuis direct aan de gang ben gegaan om één van deze recepten na te maken omdat mijn favoriete recept onderdeel is van dit geweldige recept: Steak tartare met van Piccalilly-ijs en eigeel schaafsel in een bedje van slagroom en groene pittige saus.

Baguette Pulled Pork Ham en Chaddar kaas v2

Ben je een forse eter? En eet je ook fors tijdens de lunch? Dan heb ik hier een fantastisch lunchrecept voor je dat een ware smaakexplosie is, goed vult maar eigenlijk makkelijk te maken is; de Baguette pulled pork, gergrilde ham, cheddar kaas, mosterd en mayonaise.

Groentenstoofpotje met Varkenswang Vivian van Brussel )nline en Social media Marketing Schoonhoven

Stop met het zoeken op internet naar een goede stoofpot, je bent zojuist aangekomen bij het ultieme recept om een stoofpotje met het perfecte draadjesvlees te maken. Echt, I shit u not!

Het enige wat je moet doen is dit recept stap voor stap volgen en je gasten denken dat je een echt top-kokkie bent. I shit u not, ik heb deze ook niet zelf bedacht, maar het is altijd raak wanneer dit gerecht op tafel komt. Dus hup, aan de slag met de mise en place.

Zelden heb ik gekozen om een stoofpot met tagliatelle te kiezen in een restaurant, en zelden ben ik zo verrast voor dit originele recept. Na veel gepuzzel heb ik het recept kunnen achterhalen en na een gesprek met de chef, heeft hij de kleine puntjes op de i voor mij gezet.

Social Business Manager infographic Vivian van Brussel

Het bedrijfsmatig managen van sociale media was een aantal jaren geleden nog hot en happening, elk bedrijf ging er prat op om een Social Media Manager of Community Manager in dienst te hebben. Sommige bedrijven durfde het zelfs aan om deze, al dan niet self proclaimed Social Media Manager, de weg op te sturen en als een heuse profeet het woord te verkondigen dat sociale media gemanaged behoren te worden om alle nitwits van de wereld uit te leggen hoe het vak uitgeoefend dient te worden.

Google gaat pop-ups op websites bestraffen in 2017

Dat een pop-up afleidt, spreekt voor zich en dat weten die marketeers ook erg goed. Positieve of negatieve aandacht trekken met dit soort pop-ups lijkt het credo van de online marketeer, maar aan dit soort Spaanse Inquisitie-praktijken lijkt vanaf 2017 een einde te komen. Google is het zat en zeker nu méér en méér mensen hun zoekopdrachten mobiel uitvoeren. Google gaat straffen!

Wil je als bedrijf starten met Content Marketing? Dan heb je een leuke uitdaging! Het kost namelijk veel tijd en je moet je aan bepaalde regels houden, al zijn dat er niet veel. Vertrouwen bij Content Marketing is cruciaal.

gerookte-paprikapoeder-vivian-van-brussel-boeuf-stroganoff

Het nut van echte gerookte paprika in boeuf stroganoff is een recept met veel smaken die je binnen 10 minuten op tafel kunt zetten.

“Make up your mind!” of “Focus hebben is belangrijk, niet zo zwabberen!” zijn opmerkingen die ik vaak gehoord heb en die echte dooddoeners zijn. Natuurlijk denk ik er wel over na wat ik nu precies wil zijn, ben ik die Personal Assistant die social savy is of ben ik die Social Media Manager of Online Marketeer die toevallig ook goed is in haar werk als Personal Assistant? Natuurlijk ben ik een sociaal dier en onlangs nog het “het knuffeldier van de straat” werd genoemd.

vivian-van-brussel-de-warme-kant

Wanneer je thuis, als hobbykok, voor je gasten gaat koken, dan loopt het zweet je soms op de rug wanneer je bezig bent in de keuken. De oven staat te loeien, de pannen zijn heet en je bent aan het goochelen om alles op één bepaald moment op de borden te zetten en op te dienen. Het is dan even doorpoten, schakelen, checken en dubbel-checken en dat terwijl je al even bezig was om alles voor te bereiden. Ik ben al geen grote eter, maar wanneer ik een paar uurtjes in de keuken aan de gang ben geweest, dan is mijn eetlust wel tot een dieptepunt gedaald en na een paar wijntjes kun je mij letterlijk wegdragen.

Vivian van Brussel Penne della cambusa

Afgelopen jaar hadden we weer het plan om met de motor naar Sud Tirol af te reizen, want, iedere motorrijder weet, dat de Dolomieten hét paradijs zijn voor de fanaten op motoren. In 2 dagen reden we over de autobahn door Oostenrijk naar Fie’ Allo Sciliar waar onze caravan stond waar we 2 weken zouden bivakkeren. De uitzichten zijn adembenemend, de natuur is schoon en het weer is prachtig. Al 44 jaar ben ik jarig in juni, en de traditie is dat we op mijn verjaring uit eten gaan bij een goed restaurant, zo ook dit jaar. We deden dit in Bolzano, een regio-stadje in Sud Tirol.

Vivian van Brussel Restaurant Brasserie Springer Mise en place

Dingen die je ooit al eens had willen doen, dromen en dan deze dromen uit laten komen, op zoek gaan naar het onbekende achter sommige hele normale dingen, op zoek gaan naar jezelf en door iets te doen, wijsheid, of zoiets, te vinden. Dat is best mooi toch? Stel je eens voor dat je zomaar de tijd had om dromen en wijsheden na te streven en jezelf te verrijken en je een beter mens te maken door gewoon dingen te doen. Niet dat ik nou zo filosofisch ingesteld ben, maar onbewust heb ik wel een paar dromen die ik gemakshalve even voor je op som:

vivian-van-brussel-foodie-au-chateau

Stel je voor, je was ooit een Personal Assistant van een CEO, online marketeer bij een social mediabureau en foodblogger bij verschillende mooie sites. Voordat je met je ogen kunt knipperen heb je het gehad met het leven zoals je het kent en ben je op zoek naar jezelf en vindt je iets van jezelf terug in een klooster van het Heilig bloed in Aarle-Rixtel. Alsof dat nog niet genoeg is vind je het nodig om 12 dagen te verblijven op een Chateau in hartje Frankrijk als “gezelschapsdame en privékok” van de beheerder Annelies.

vivian-van-brussel-foodie-in-een-klooster

Je kent die momenten wel in je leven dat je denkt “laat de boel maar de boel, ik heb er wel een beetje genoeg van!” Ook een Bourgondiër als ik heeft die momenten wel eens gehad in haar leven. Zo denk ik terug aan een scheiding of na het faillissement van mijn bedrijf in 2009 dat ik dacht “sluit mij maar op in een klooster”. Afgelopen maanden was het weer zo’n periode dat ik liever in een put onder de grond zat in plaats van nog een fles wijn open te trekken. Achteraf bedenk ik me dat die volgende fles geen verkeerde optie was, maar het alternatief was eigenlijk toch beter.

Vivian van Brussel Steak tartare préparé Americain

Niet iedereen wordt geboren als Bourgondiër, sterker nog, bij mij kwam het pas na mijn 30ste levensjaar. En rode wijn drinken deed ik pas toen ik de 35 gepasseerd was, hoe raar kan het lopen? Maar steak tartare préparé Americain eten deed ik nog later. Rauw vlees is niet mijn ding, een biefstuk die rood is geeft toch een gevoel van niet gaar zijn. Gek natuurlijk! Want rauw vlees is gewoon te eten, kijk maar wat je op je brood doet of de Carpaccio die je laatst ophad. Rauw vlees is erg lekker, mits goed bereid natuurlijk!

Vivian van Brussel KAASFONDUE A LA SOUTERRAINE

Eens zelf kaasfondue maken tijdens de warme zomermaanden of, zoals vandaag op 19 augustus 2014, koud en guur met een max temperatuur van 11 graden?

Vivian van Brussel Perfecte sappige spareribs met een spicy marinade
Vivian van Brussel Foto’s maken met Vivino

Hoe vet is het, wanneer je een foto maakt van het etiket van een fles wijn, voegt deze app precies het juiste wijnhuis, jaartal en alle overige informatie aan jouw foto toe. En wanneer het etiket niet bekend is bij Vivino, gaat een speciaal team op onderzoek uit om alle informatie van het wijnhuis te achterhalen. Voor een echte Bourgondiër als ik, is dit werkelijk de meest briljante app die ik op mijn smart Phone heb staan. Aangezien ik wel een lekker glaasje lust, kan ik niet meer alle wijnen onthouden en bedenken waarbij ik de wijn heb gedronken en dus kan ik altijd terugvallen op Vivino, mijn persoonlijke wijn assistent.

Vivian van Brussel Tartaar van gerookte zalm

Dat ik een

Baguette-d-Anvers-1024x576

Hoe word je een Bourgondier en wat moet je er voor in huis halen? Onderstaand receptje geeft je alle “tools” om binnen 10 minuten een echte Bourgondische maaltijd op tafel te zetten en je als God in Frankrijk te voelen.

Vivian van Brussel Wederopstanding van de Beaujolais

Afgelopen week was ik te gast op Taste of Amsterdam op de stand van restaurant Le Garage van Joop Braakhekke. Als blogger voor LekkerTafelen.nl mocht ik de 12 appellations van de Beaujolais komen proeven en daar natuurlijk een blog over schrijven.

Vivian van Brussel

Soms is de verassing zo groot wanneer je uit eten gaat, dat je compleet op hol slaat en werkelijk alles aanschaft wat er op de menu- of wijnkaart te vinden is. Laatst werd ik eens zo verrast dat ik besloot er een blog aan te wijden, want de chef-kok had last van stress.

Koninklijke afsluiter Ik

Vivian van Brussel Vette lever of foie gras

Als er één

vivian-van-brussel-zelf-boter-maken-voor-dummies

“Zelf boter maken! Dat ga ik volgend weekend maken” riep ik enthousiast, wetende dat zaterdag mijn enige vrije dag is voor dat weekend.

Vivian van Brussel BbyB

Je hebt chocolade…

Quality time voor jou en je partner, gewoon leuke dingen doen, veel uitslapen, wijn drinken zoveel als je kunt en genieten van de mooiste gerechten die je kent. We hadden een lang weekend gepland in het laatste weekend van maart. Je verwacht regen, storm of sneeuw of uren lang wijn drinken voor de kachel “We doen eerst een lunch in Antwerpen en daarna boodschappen doen bij de Carrefour. Hopelijk kunnen we een terrasje pakken als het mooi weer is” riep ik profetisch een week van te voren.

Vivian van Brussel Saint Émilion
Vivian van Brussel Menu du jour

Enige jaren geleden werkte ik bij onze zuiderburen, in Tielt om precies te zijn. Voor de aardrijkskundige-nietsnutten onder ons, dat is bij Antwerpen rechtdoor, dan ergens rechts en weer links. Pak ‘m beet twee uur rijden vanaf Utrecht.

Vivian van Brussel

Stel je eens voor: zomaar ergens in Frankrijk, je rijdt over wat smalle landweggetjes ergens in de Limousin. Je weet wel; vlak bij Limoges, nog net boven de Dordogne.

Vivian van Brussel

In Frankrijk word je in de super marché of restaurant werkelijk he-le-maal doodgegooid met alle soorten foie gras: bloc, rauw of gekookt, duur, goedkoop, met ijzerdraadje of diepgevroren.