Vivian van BrusselVivian van Brussel
  • Home
  • Blog
8 maart 2019 door Vivian van Brussel

Schnitzel met gebakken ui, champignons en een gebakken ei

Schnitzel met gebakken ui, champignons en een gebakken ei
8 maart 2019 door Vivian van Brussel
Schnitzel-met-gebakken-ui-en-champignons-en-gebakken-ei

De Schnitzel

Een Schnitzel, er word altijd wel een beetje denigrerend over gedaan. Maar het is niet een stukje vlees wat alleen door de laag opgeleiden wordt gegeten, sterker nog en nog sterker, in Oostenrijk en Italie woedt al eeuwen een heuse oorlog over het feit wie nu de Schnitzel bedacht heeft.

De Wiener schnitzel mag alleen op een speciale manier bereid worden waarbij er hete olie over de schnitzel heen gegoten wordt. Dit recept is te makkelijk voor woorden en kan op een doordeweekse avond snel bereid worden.

Wat heb je nodig

Je hebt voor 2 personen de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 schnitzels
  • 1 forse ui
  • 150 gram champignons
  • 3 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • boter

Verder heb je nog wat zaken nodig om het recept mee te bereiden:

  • 3 koekenpannen
  • 3 borden
  • spatel
  • tang
  • lepel
  • kom 

Bereiden

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen.
Neem de ui en snijd deze door de helft. Snijd er daarna dunnen ringen van.
Neem de champignons en snijd deze in dunne plakjes.
Sla de schnitzels met een vleeshamer of keukenrol goed plat, Hoe dunner hoe beter!
Zet 3 borden naast elkaar. Op het 1e bord leg je een ruime hoeveelheid bloem, op het 2e bord een los geklopt ei en het 3e bord het paneermeel.

Nu alles klaar staat (mise en place) kun je daadwerkelijk de schnitzel gaan bereiden.

  • Doe 2 eetlepels roomboter in een koekenpan en bak hierin de ui en champignons op hoog vuur aan. Zet daarna het vuur zacht en laat sudderen.
  • Zet een volgende koekenpan op het vuur en laat heet worden.
  • Kruid de schnitzels met peper en zout en leg de schnitzel op het bord met de bloem. Zorg dat op elk stukje vlees wat bloem zit. Schud het overtollige bloem er af.
  • Plaats nu de schnitzel in het los geklopte ei en zorg dat er overal wat ei zit. 
  • Als laatste leg je de schnitzel in de paneermeel. Zorg dat je de paneermeel goed in de schnitzel drukt. Schud het overtollige paneermeel er vanaf.
  • Doe 2 eetlepels boter in de hete pan en laat smelten.
  • Plaats de gepaneerde schnitzels in de pan en zet het vuur op de helft. 
  • Laat de schnitzels 3 tot 4 minuten per kant op half vuur bakken zodat er een mooie korst is ontstaan.
  • Zodra de schnitzels in de pan gaan, kun je de koekenpan voor de eieren ook aanzetten en bak de eieren op matig vuur.
  • Plaats de schnitzel op een bord. Plaats daarover het ei. Als laatste plaats je de gebakken uien en champignons over het ei heen.

Serveer met frites of gebakken aardappelen. Ook een goed gekoelde huzarensalade past hierbij. Uiteraard mag er een wijntje bij.

Bon appetite & santé, je bent nu een echte Schnitzel-koning(in)

 

Laat je een berichtje hier achter als je deze schnitzel gemaakt hebt?

Vorige artikelSteak Tartare met Piccalilly-ijs en eigeel schaafselVolgende artikel Ik heb de leukste baan ter wereld! Ik neem ontslag!Ik neem ontslag!
Vivian van Brussel(https://www.vivianvanbrussel.nl)
Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing | Content Marketing | Online Contentcreatie | Community Manager | SEO | Foodblogger | Foodie | Bourgondier | Erkend lekkerbekje | Schoonhoven |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Categorieën

  • Blog
  • Content Marketing
  • Recensie
  • Recepten
  • SEO
  • Social Business Management

Tags

Albert Heijn Antwerpen baguette België Biefstuk Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourgondiër brasserie springer Business Carrefour chef chez alphonse foie gras foodie Frankrijk hobbykok keuken klassiek kok Krimpenerwaard Limoges Limousin lunch Manager Marketing Online Online Marketeers ossenhaas pasta met stoofpot Per Boerefijn Pop-ups restaurant rundvlees Saint Émilion schoonhoven Social Business Manager social media Sous vide Steak tartare préparé Americain stokbrood stoofpot vette lever wijn witte wijn

Contact

Vivian van Brussel
| Online & Social Media Marketing |
De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
Zuid Holland, Nederland
+31(0)6 511 912 96
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
Maa. - vri. 9AM - 6PM

Luister op Spotify

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Mijn Account

  • Mijn Account
  • Winkelmand
  • Schop
  • Afrekenen
  • Home
© 2019 Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing Schoonhoven |

Volg mij

Laatste blogs

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Contact

De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
+31651191296
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
ma t/m vr 9 tot 17 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van cookies.Alrighty then!Nee, liever niet.Privacybeleid