Vivian van BrusselVivian van Brussel
  • Home
  • Blog
7 mei 2014 door Vivian van Brussel

Menu du jour of Menu van de dag

Menu du jour of Menu van de dag
7 mei 2014 door Vivian van Brussel

Menu du jour

Enige jaren geleden werkte ik bij onze zuiderburen, in Tielt om precies te zijn. Voor de aardrijkskundige-nietsnutten onder ons, dat is bij Antwerpen rechtdoor, dan ergens rechts en weer links. Pak ‘m beet twee uur rijden vanaf Utrecht.

 Any way’s, Belgen en Nederlanders maken vooral veel grappen over elkaar, maar Belgen hebben iets wat wij domme Hollanders niet hebben; Een echte eetcultuur. Ten eerste zou ik graag willen aangeven, dat alleen al door de eetcultuur die onze zuiderburen hebben, wij geen enkele grap meer over Belgen hoeven en mogen maken. Ten tweede geeft mijn achternaam aan dat ik ergens een band heb met België, en dus grappen uit den boze zijn wanneer ik in je omgeving ben, maar dat allemaal weer terzijde.

Ik bemerkte tijdens mijn werkzaamheden in België, dat mijn collega’s niet vies zijn van een lekkere lunch. Jas aan, laptop dicht en even een uurtje met je collega’s in de stad naar een restaurant gaan en daar, onder het genot van wat wijntjes, het menu du jour nuttigen.

Qualitytime
Betekenis menu du jour: Dagmenu, menu van de dag, of voor de barbaren, de daghap.
Het bedrijfsleven ligt tussen 12:00 en 13:00 uur gewoon stil bij de zuiderburen. Waarom? Qualitytime!
Niet dat onze geliefde zuiderburen dan gaan voor een broodje kroket, kebab of een bruine boterham met margarine en slankie kaas, nee ze kiezen voor een echte heuse maaltijd, het menu du jour.

Zot
Vooraf een heerlijke vers bereide tomatensoep, vers gebakken stokbrood en een schitterende witte wijn erbij. Het hoofdgerecht is een kalfsschouder en een vers gemaakte aardappelpuree met worteltjes en in knoflook gebakken champignons in een laagje jus. On the side een fantastische rode wijn. Het dessert is een vers gemaakte chocoladefondant waarbij dezelfde rode wijn wordt gedronken. Terwijl ik als rasechte Hollandsche zwaar zit te genieten van deze heerlijke lunch (het was mijn eerste Belgische lunch) is dit voor deze collega’s niets nieuws onder de zon en deden zij hun beklag over het feit dat in België de cultuur van een menu du jour aan het verdwijnen was. “waarom eten steeds minder mensen nog buiten de deur, goed eten voor een goede prijs, en kiezen ze voor een boterham achter de laptop?” klonk het meerdere malen. Drie gangen voor € 13,-?? “Wat?” bazelde ik. Drie gangen menu du jour voor  13,- is van de zotte, maar bijzonder goed voor de gezondheid en voor de persoonlijke relatie als collega’s.

Saaie kantoorparken
Ik werk bij een bijzonder leuk bedrijf en de lunch bij ons is, al zeg ik het zelf, bijzonder goed geregeld: Vers brood, wit, bruin of speltbrood, verse vleeswaren, mooie Old Amsterdam, paté, salades en zelfs komkommer, tomaten en mooie sausjes als Zaanse mosterd schuwen wij niet. Alles onder het motto ‘omdat het kan’. Maar om nu in Nederland een uur buiten de deur te gaan lunchen, warm eten, drie gangen en wijn erbij? Dat kan dus echt niet! Zeker als je bedenkt dat het bedrijfsleven in Nederland vooral gevestigd is op de meeste saaie omgevingen als kantoorparken en industrieterreinen en wanneer je buiten de deur wilt lunchen je altijd minstens  € 13,- aan parkeerkosten kwijt bent en dus je lunch al zeker datzelfde bedrag duurder is als in België.

Voorstel
Ik stel voor dat wij Nederlanders een keer gaan genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft in plaats van klagen dat we het zo druk hebben op het werk, het weer of alle andere azijn-zeikdingen die er in het leven zijn. Doe die zure zuignap eens af en geniet van de lunch, geniet van het eten en de wijn, maar geniet vooral van je collega’s en hun persoonlijke verhalen tijdens een menu du jour. Al is het maar eens per week.

Ps. Het menu du jour is in verschillende landen om ons heen dagelijks verkrijgbaar. Ga eens na 😉

Hierbij verklaar ik geen enkele financiële band te hebben of word ik betaald door België en is mijn bovenstaande verklaring geheel onafhankelijk.

Vorige artikelBavette of vinkelapVivian van BrusselVolgende artikel Saint Émilion, het hele verhaal in een nutshellVivian van Brussel Saint Émilion
Vivian van Brussel(https://www.vivianvanbrussel.nl)
Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing | Content Marketing | Online Contentcreatie | Community Manager | SEO | Foodblogger | Foodie | Bourgondier | Erkend lekkerbekje | Schoonhoven |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Categorieën

  • Blog
  • Content Marketing
  • Recensie
  • Recepten
  • SEO
  • Social Business Management

Tags

Albert Heijn Antwerpen baguette België Biefstuk Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourgondiër brasserie springer Business Carrefour chef chez alphonse foie gras foodie Frankrijk hobbykok keuken klassiek kok Krimpenerwaard Limoges Limousin lunch Manager Marketing Online Online Marketeers ossenhaas pasta met stoofpot Per Boerefijn Pop-ups restaurant rundvlees Saint Émilion schoonhoven Social Business Manager social media Sous vide Steak tartare préparé Americain stokbrood stoofpot vette lever wijn witte wijn

Contact

Vivian van Brussel
| Online & Social Media Marketing |
De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
Zuid Holland, Nederland
+31(0)6 511 912 96
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
Maa. - vri. 9AM - 6PM

Luister op Spotify

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Mijn Account

  • Mijn Account
  • Winkelmand
  • Schop
  • Afrekenen
  • Home
© 2019 Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing Schoonhoven |

Volg mij

Laatste blogs

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Contact

De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
+31651191296
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
ma t/m vr 9 tot 17 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van cookies.Alrighty then!Nee, liever niet.Privacybeleid