Vivian van BrusselVivian van Brussel
  • Home
  • Blog
7 mei 2014 door Vivian van Brussel

Bavette of vinkelap

Bavette of vinkelap
7 mei 2014 door Vivian van Brussel

La douce France

Stel je eens voor: zomaar ergens in Frankrijk, je rijdt over wat smalle landweggetjes ergens in de Limousin. Je weet wel; vlak bij Limoges, nog net boven de Dordogne.

Enfin, je rijdt naar zo’n klein, pittoresk Frans dorpje waar 3 inwoners, een paardenkop en een priester wonen. Meestal heeft zo’n klein dorpje wel een klein restaurantje waar je bijzonder lekker kunt eten. Dat dus! Je maag denkt zo rond het middaguur “Honger!”. Dus je laat de voiture keurig door je partner inparkeren op het dorpsplein om aan de lunch te gaan.

En wat voor lunch? Zittend, naast een compleet onbekende Fransman, aan een tafel bedekt met een rood/wit geblokt plastic laken, schreeuwt het menu naar je. In een oogopslag zie je het recept dat je perse op je bord wilt: Bavette au sauce de Roquefort avec frites.

Met enige Nonchalance worden de glazen gevuld met een rode huiswijn. Zo’n wijn waar je in Nederland de hoofdprijs voor betaalt wordt hier aangeboden als huiswijn. Er wordt zelfs wat gemorst en de Frans sprekende dame uit de bediening trekt haar schouders op alsof het niets is. Daarna komt de Madame van het restaurant sierlijk de keuken uitgelopen met 2 borden, een bak met frites en een bak met salade. Met een kwak staan de borden op tafel en de twee bakken ‘on the side’ spinnen nog na op de tafel. “Bon appetite”, roept ze terwijl ze al bijna weer in de keuken is.

Sappig, mals rood vlees, vers van de koe en bereid op de grill. Heerlijk met een smakelijke Roquefortsaus. De smaakpapillen werken in overuren. Binnen no time is het heerlijke gerecht verorberd en binnen 3 kwartier staan we weer buiten met een gevulde maag.

In de auto komt de discussie los. “Waarom hebben we dit niet in Nederland?”, beklaag ik mijzelf. “Waar kun je in Nederland nog voor € 12, – een goed stuk vlees kopen in een restaurant inclusief frites, salade en een warme saus?”. Een hele goede vraag, al bedacht ik het zelf..

Conclusie:

Bavette is nergens (, bijna nergens) zomaar te koop bij de slagerij. Deze moet je bestellen, heb ik me laten vertellen (hetzelfde geldt overigens ook voor foie gras, varkens- en kalfswang en kalfszwezerik, etc).
De vraag die dan rijst is: waarom is dit super malse en sappige vlees niet gewoon te koop bij de slager of supermarkt?Het komt tenslotte gewoon van de koe?
Enig speurwerk vertelt me dat deze mooie stukken vlees vooral naar het buitenland gaan om daar in supermarkten of restaurants terecht te komen en voor weinig geld te koop zijn (zie mijn bovenstaand stukje).

Advies:

Ga vooral vaak naar Frankrijk om je daar te laten verrassen door de heerlijke gerechten en de hoge kwaliteit van het eten. Mocht je besluiten om in Nederland goed vlees te willen eten, bestel dan ruim een week van te voren bij de keurslager je vlees (vooraf diepgevroren) 😉

Vorige artikelFoie gras of ganzenleverVivian van BrusselVolgende artikel Menu du jour of Menu van de dag
Vivian van Brussel(https://www.vivianvanbrussel.nl)
Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing | Content Marketing | Online Contentcreatie | Community Manager | SEO | Foodblogger | Foodie | Bourgondier | Erkend lekkerbekje | Schoonhoven |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Categorieën

  • Blog
  • Content Marketing
  • Recensie
  • Recepten
  • SEO
  • Social Business Management

Tags

Albert Heijn Antwerpen baguette België Biefstuk Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourgondiër brasserie springer Business Carrefour chef chez alphonse foie gras foodie Frankrijk hobbykok keuken klassiek kok Krimpenerwaard Limoges Limousin lunch Manager Marketing Online Online Marketeers ossenhaas pasta met stoofpot Per Boerefijn Pop-ups restaurant rundvlees Saint Émilion schoonhoven Social Business Manager social media Sous vide Steak tartare préparé Americain stokbrood stoofpot vette lever wijn witte wijn

Contact

Vivian van Brussel
| Online & Social Media Marketing |
De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
Zuid Holland, Nederland
+31(0)6 511 912 96
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
Maa. - vri. 9AM - 6PM

Luister op Spotify

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Mijn Account

  • Mijn Account
  • Winkelmand
  • Schop
  • Afrekenen
  • Home
© 2019 Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing Schoonhoven |

Volg mij

Laatste blogs

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Contact

De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
+31651191296
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
ma t/m vr 9 tot 17 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van cookies.Alrighty then!Nee, liever niet.Privacybeleid