Foie gras of ganzenlever

Foie gras of ganzenlever

Foie gras of ganzenlever

Hoe lekker is dat: een mooi stuk bloc foie gras met wat grof zout en een heerlijke Saint Emilion Grand Cru? Ik zeg tegen de chef: “kom maar door”.

In Frankrijk word je in de super marché of restaurant werkelijk he-le-maal doodgegooid met alle soorten foie gras: bloc, rauw of gekookt, duur, goedkoop, met ijzerdraadje of diepgevroren.

In Nederland zijn we een kei om alles wat onze lieve heer heeft bedacht af te stompen en te negeren. Neep, laten we onder het motto ‘de Nederlanders nemen wel genoegen met slachtafval’ vooral het laffe vlees van de Albert Heijn nuttigen.

Een stukje foie gras is natuurlijk uit den boze, want (zo stellen de linkse azijnpissers in Nederland) het is niet diervriendelijk geproduceerd. Snap ik, maar de oude manier van foie gras produceren is al sinds een jaar of 20 verboden. Dus waarom zouden we het dan niet gewoon weer op de kaart zetten in Nederland?

Ik ken restaurants in Nederland die het gewoon op de kaart hebben staan en ik geniet er van als ik het weer op mijn bord heb liggen. Screw de linkse rakkers met hun calvinistische gezeik, geniet!

Advies:
Eet foie gras, maar dan wel eerlijk geproduceerd 😉
En vergeet er niet een mooie rode wijn bij te bestellen (dat mag wel van de linkse rakkers).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.