Vivian van BrusselVivian van Brussel
  • Home
  • Blog
7 mei 2014 door Vivian van Brussel

Koninklijke afsluiter met een oranje tint

Koninklijke afsluiter met een oranje tint
7 mei 2014 door Vivian van Brussel

Koninklijke afsluiter

Ik altijd maar denken dat de Fransen het koken hebben uitgevonden, en wellicht is dat ook zo, maar heel soms komt er een leuk recept uit de Nederlandse keuken naar voren, haagsebluf is bijvoorbeeld zo’n leuk en makkelijk recept. Het recept dat jij zo gaat maken met sinaasappelsap, is het meest simpele toetje allertijden en afgekeken van zijn grote broer ‘Haagsebluf’ wat een Nederlands recept is. Het is werkelijk te simpel voor woorden, maar wanneer je dit toetje serveert smelt iedereen weg bij de vol zoette smaak met een frisse bite van de sinaasappel. Haagsebluf is hetzelfde te bereiden, alleen voeg je dan bosbessensap toe in plaats van sinaasappelsap.

Koninklijke afsluiter met een oranje tint

  • 1 eiwit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • Koekjes

Scheidt de eierdooier van het eiwit. Let op, er mag beslist geen dooier achterblijven in het eiwit. Maak de kom van de keukenmachine even vetvrij met een halve citroen door hem in de wrijven. Gebruik altijd een metalen kom, deze is beter vetvrij te maken dan een plastic schaal. Rasp de sinaasappelschil en vang de schilfers op in een schaaltje. Pel de sinaasappel en bewaar wat schijfjes sinaasappel (de rest mag je opeten) 

Voeg het eiwit in de kom en zet de keukenmachine op halve kracht aan. Je zult zien dat er al snel een dikke massa ontstaat. Zet de machine nu op volle kracht en voeg geleidelijk de kristalsuiker toe. Doe dit in 4 stapjes zodat de eiwitten de suiker kunnen opnemen. Voeg de 100 ml sinaasappelsap toe en laat de eiwitten opstijven totdat hij dik genoeg is. Als laatste doe je de schilfers sinaasappel erbij en laat de keukenmachine nog even doordraaien. De eiwitten zijn goed als je de kom met eiwitten op zijn kop kan houden zonder dat de eiwitten eruit lopen.

Neem een hoog glas en vul deze met de eiwitten. Steek er een boterwafel (gebroken stukjes) of een lange vinger in. Decoreer met de laatste sinaasappelschilfers en druk er een schijfje sinaasappel in om het geheel af te maken. Zet even weg in de koelkast of koud te worden. Serveer met een mooie Pineau des Charentes  of andere zoete dessertwijn.

Lang leve de koning en eet smakelijk!

Vorige artikelVette lever of foie grasVolgende artikel Hulde voor de chef-koksVivian van Brussel
Vivian van Brussel(https://www.vivianvanbrussel.nl)
Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing | Content Marketing | Online Contentcreatie | Community Manager | SEO | Foodblogger | Foodie | Bourgondier | Erkend lekkerbekje | Schoonhoven |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Categorieën

  • Blog
  • Content Marketing
  • Recensie
  • Recepten
  • SEO
  • Social Business Management

Tags

Albert Heijn Antwerpen baguette België Biefstuk Boeuf Bourguignon Bordeaux Bourgondiër brasserie springer Business Carrefour chef chez alphonse foie gras foodie Frankrijk hobbykok keuken klassiek kok Krimpenerwaard Limoges Limousin lunch Manager Marketing Online Online Marketeers ossenhaas pasta met stoofpot Per Boerefijn Pop-ups restaurant rundvlees Saint Émilion schoonhoven Social Business Manager social media Sous vide Steak tartare préparé Americain stokbrood stoofpot vette lever wijn witte wijn

Contact

Vivian van Brussel
| Online & Social Media Marketing |
De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
Zuid Holland, Nederland
+31(0)6 511 912 96
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
Maa. - vri. 9AM - 6PM

Luister op Spotify

Meest recente berichten

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Mijn Account

  • Mijn Account
  • Winkelmand
  • Schop
  • Afrekenen
  • Home
© 2019 Vivian van Brussel | Online & Social Media Marketing Schoonhoven |

Volg mij

Laatste blogs

Indonesische Rendang met witte rijst en sperziebonen16 januari 2021
Sizzling pan met verse groenten en eigengemaakte kip cordon bleu van de BBQ11 september 2020
Züricher geschnetzeltes in roomsaus met frites20 oktober 2019

Contact

De Terp 14
2871 RL Schoonhoven
+31651191296
mail@vivianvanbrussel.nlwww.vivianvanbrussel.nl
ma t/m vr 9 tot 17 uur
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van cookies.Alrighty then!Nee, liever niet.Privacybeleid