Vette lever of foie gras

Vette lever of foie gras

Als er één land moest zijn waar ik geboren had willen worden, dan was het wel in la douce France geweest. Vergis je niet, ook Nederland kan erg mooi zijn maar van de Nederlandse keuken word ik niet heel erg vrolijk als rechtgeaard Bourgondiër. Frankrijk daarentegen heeft zo’n beetje het ‘tafelen’ uitgevonden. En het goddelijke eten mag weggespoeld worden met de ontelbare wijnen die in het land geproduceerd worden. Frankrijk heeft het zo’n beetje allemaal: goede groenten, fruit, vlees, wijn, tabak en zelfs de attributen om het heerlijke voedsel te nuttigen hebben zij tot kunst verheven. Over wijngebieden wil ik nog wel eens twisten tussen Frankrijk en Italië en dan met name de Piemonte, hier kom ik nog wel eens op terug. Lees hier het artikel op Lekkertafelen.nl: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.