Schnitzel met gebakken ui, champignons en een gebakken ei

Schnitzel met gebakken ui, champignons en een gebakken ei

De Schnitzel

Een Schnitzel, er word altijd wel een beetje denigrerend over gedaan. Maar het is niet een stukje vlees wat alleen door de laag opgeleiden wordt gegeten, sterker nog en nog sterker, in Oostenrijk en Italie woedt al eeuwen een heuse oorlog over het feit wie nu de Schnitzel bedacht heeft.

De Wiener schnitzel mag alleen op een speciale manier bereid worden waarbij er hete olie over de schnitzel heen gegoten wordt. Dit recept is te makkelijk voor woorden en kan op een doordeweekse avond snel bereid worden.

Wat heb je nodig

Je hebt voor 2 personen de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 schnitzels
  • 1 forse ui
  • 150 gram champignons
  • 3 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • boter

Verder heb je nog wat zaken nodig om het recept mee te bereiden:

  • 3 koekenpannen
  • 3 borden
  • spatel
  • tang
  • lepel
  • kom 

Bereiden

Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen.
Neem de ui en snijd deze door de helft. Snijd er daarna dunnen ringen van.
Neem de champignons en snijd deze in dunne plakjes.
Sla de schnitzels met een vleeshamer of keukenrol goed plat, Hoe dunner hoe beter!
Zet 3 borden naast elkaar. Op het 1e bord leg je een ruime hoeveelheid bloem, op het 2e bord een los geklopt ei en het 3e bord het paneermeel.

Nu alles klaar staat (mise en place) kun je daadwerkelijk de schnitzel gaan bereiden.

  • Doe 2 eetlepels roomboter in een koekenpan en bak hierin de ui en champignons op hoog vuur aan. Zet daarna het vuur zacht en laat sudderen.
  • Zet een volgende koekenpan op het vuur en laat heet worden.
  • Kruid de schnitzels met peper en zout en leg de schnitzel op het bord met de bloem. Zorg dat op elk stukje vlees wat bloem zit. Schud het overtollige bloem er af.
  • Plaats nu de schnitzel in het los geklopte ei en zorg dat er overal wat ei zit. 
  • Als laatste leg je de schnitzel in de paneermeel. Zorg dat je de paneermeel goed in de schnitzel drukt. Schud het overtollige paneermeel er vanaf.
  • Doe 2 eetlepels boter in de hete pan en laat smelten.
  • Plaats de gepaneerde schnitzels in de pan en zet het vuur op de helft. 
  • Laat de schnitzels 3 tot 4 minuten per kant op half vuur bakken zodat er een mooie korst is ontstaan.
  • Zodra de schnitzels in de pan gaan, kun je de koekenpan voor de eieren ook aanzetten en bak de eieren op matig vuur.
  • Plaats de schnitzel op een bord. Plaats daarover het ei. Als laatste plaats je de gebakken uien en champignons over het ei heen.

Serveer met frites of gebakken aardappelen. Ook een goed gekoelde huzarensalade past hierbij. Uiteraard mag er een wijntje bij.

Bon appetite & santé, je bent nu een echte Schnitzel-koning(in)

 

Laat je een berichtje hier achter als je deze schnitzel gemaakt hebt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.