Groentenstoofpot met varkenswang

Groentenstoofpot met varkenswang

Groentenstoofpot Varkenswang

Stop met het zoeken op internet naar een goede stoofpot, je bent zojuist aangekomen bij het ultieme recept om een stoofpotje met het perfecte draadjesvlees te maken. Echt, I shit u not!

Het enige wat je moet doen is dit recept stap voor stap volgen en je gasten denken dat je een echt top-kokkie bent. I shit u not, ik heb deze ook niet zelf bedacht, maar het is altijd raak wanneer dit gerecht op tafel komt. Dus hup, aan de slag met de mise en place.

Groentenstoofpotje met Varkenswang Vivian van Brussel )nline en Social media Marketing Schoonhoven
Groentenstoofpot met varkenswang

On your marks, go!

Onderstaande ingrediënten snijd je grof en plaats ze, elk ingredient apart, op een bord of schaal en zet opzij.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kilo varkenswang
  • 2 middelgrote uien
  • 2 paprika’s (1 groene, 1 rode)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 forse plak knolselderij
  • 8 aardappelen
  • 1 kleine rode peper 
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 deciliter  groentebouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 100 gram bakboter
  • Peper en zout

Bereiden

Ingrediënten
Varkenswang
Varkenswang
  1. Snijd de uien in grove stukken en zet apart.
  2. Snijd de paprika’s in grove stukken en zet apart.
  3. Snijd de winterwortel in plakken (niet julienne) en zet apart.
  4. Snijd blokken van de knolselderij en zet apart.
  5. Schil de aardappelen en zet apart.
  6. Ontdoe de peper van de pitjes en hak de rode peper fijn en zet apart.
  7. Schil 4 tenen knoflook en hak ze zeer fijn en zet apart.
  8. Maak de groentebouillon en houd ongeveer een halve liter aan. Laat deze inkoken tot 300 milliliter.

Wanneer alles klaar staat, kun je beginnen aan het bereiden van de stoofpot.

  1. Bestrooi met peper en zout naar smaak en bak de varkenswangen op hoog vuur totdat ze mooi bruin zijn en het vet een beetje krokant is. Doe niet alle wangen tegelijk, maar bak er telkens 3 of 4 tegelijk.
  2. Als alle wangen gebakken zijn, zet je het vuur laag en leg je alle varkenswangen op de bodem van de grote stoofpan.
  3. Leg hierop de uien als een mooi laagje
  4. Hierop komt de laag van rode paprika’s gevolgd door de laag van groene paprika’s.
  5. Hier bovenop leg je de winterwortel.
  6. Als laatste groenten leg je een laag van knolselderij.
  7. Strooi het pepertje en de knoflook bovenop de groenten.
  8. Schenk de groentebouillon over de groenten
  9. Schenk de rode wijn over de groenten.
  10. Leg als laatste de aardappelen bovenop.
  11. Leg tussen de aardappelen een aantal rozemarijn-takjes.
  12. Breng de groentestoofpot aan de kook.
  13. Laat minimaal 3 uur stoven en zet uit.
  14. Laat de stoofpot een nachtje rusten in de koelkast. Dit is zeer bevorderlijk voor de smaak.
  15. Pas wanneer de gasten komen zet je de stoofpot op het vuur en laat deze nog zachtjes stoven voor 1 uur.

Let op: Niet roeren in de stoofpot. Daarom moet de stoofpot zachtjes koken. (net wat bubbeltjes in de saus zichtbaar)

Opdienen

Voor de sfeer is het leuk om een klein stoofpotje te gebruiken. Een diep bord kan natuurlijk ook!

  1. Schep eerst een aardappel uit de pan in de stoofpotjes/borden.
  2. Schep voorzichtig wat groenten uit de pan en doseer in de stoofpotjes/borden.
  3. Als laatste schep je voorzichtig de varkenswangetjes uit de pan met een schuimspaan en leg bovenop de groenten in de stoofpotjes/borden.
  4. Laat de saus nog even kort inkoken en schep over het gerecht in de stoofpotjes/borden.

Het resultaat is een zeer sappig en zacht stukjes vlees in een mooie groentensaus. Uiteraard mag er bij gedronken worden, graag zelfs. Dit doe je met een mooie rode wijn.

Eet smakelijk en laat me weten of je net zo te spreken bent over dit recept.

Zo ziet de inhoud van de pan eruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.