Baguette Pulled pork, gegrilde ham en Cheddar kaas voor de lunch

Baguette Pulled pork, gegrilde ham en Cheddar kaas voor de lunch

Baguette Pulled pork, ham en cheddar kaas

Ben je een forse eter? En eet je ook fors tijdens de lunch? Dan heb ik hier een fantastisch lunchrecept voor je dat een ware smaakexplosie is, goed vult maar eigenlijk makkelijk te maken is; de Baguette pulled pork en cheddar kaas.

Ik wil je adviseren om geen ingrediënten te wisselen of uit dit recept te laten, dit omdat dit de smaak van het recept aantast.

Ingrediënten 2 personen

  • 1 baguette (voorverpakt en om af te bakken. Verkrijgbaar bij elke supermarkt)
  • 1 Pulled Pork (ook verkrijgbaar bij elke supermarkt)
  • Gegrilde ham
  • Cheddar kaas
  • 1 augurk
  • Mayonaise
  • Pittige mosterd

Voor mijn gerecht heb iki gekozen voor de baguette en pulled pork van de Lidl.

Bereiden

Verwarm de over voor op 180 graden, haal de pulled pork uit de plastic verpakking en plaats in een kleine overschaal. Zodra de oven voorverwarmd is, plaats je de pulled pork in de oven voor 25 minuten.

Haal de baguette uit de verpakking en snij in de lengte doormidden. De laatste 10 minuten van de pulled pork in de oven gebruik je om de baguette mee af te bakken. Leg je de baguettes op het rooster naast de schaal met pulled pork en wacht tot de 10 minuten voorbij zijn. 

Haal de baguettes en de pulled pork uit de oven en zet de oven uit.

  • Besmeer de onderste helft van de baguette met een dun laagje mosterd. 
  • Plaats hierover 2 tot 3 plakken cheddar kaas.
  • Hier over heen leg je 3 plakken dubbelgevouwen gegrilde ham
  • Over de plakken ham verdeel je wat pulled pork. Niet te veel en duw het wat plat.
  • Snij de augurk in de lengte in dunne plakken en leg boven op de pulled pork.
  • Leg 2 plakken cheddar over de pulled pork en laat smelten.
  • Besmeer de bovenste baguette met wat mayonaise en plaats deze bovenop.
  • Steek 2 satéprikkers in de baguette en snij de baguette door de midden.

Serveer met wat verse salade of een huzarensalade. Neem er gerust een wijntje bij, dit past prima. Zowel wit als rood past er prima bij.

Bon appetit!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.